zaterdag 21 mei 2005


Oud zijn is hip


Helmond – Heerlijk een ouderwetse Solex voor pa en ma kunnen ze lekker toeren, zo denken we naïef. Maar wat gillen de dochters en bijbehorende vriendinnen? "Wauw vetcool man mogen we een rondje?" Nou voor dat rondje krijgen ze dus geen toestemming, ze hebben beiden geen certificaat en Marlotte is nota bene nog 15 jaar. Maar voor pa en ma de kans krijgen zijn de dames weg, en hoe moet mama nu verder? Klik maar op de foto hoe twee honden ma vooruit helpen.

Klik op de foto en zie mama Els op haar fiets met hondenkracht.

Nog geen week na onze aanschaf staat er tot onze verbazing een mooi stukje in de krant over de relatie tussen de Nederlanders en de Solex, er komt nota bene volgend jaar een nieuwe Solex uit, alleen mag deze geen Solex meer heten maar 'black 'n roll'. De rede daarvan is, dat de rechten van die naam berusten bij een Italiaanse fabrikant die alleen carburatoren produceert. Maar wat is in the name nietwaar, de Solex is hartstikke in, volgend jaar voor één ervan een potje op 't hoofd, maar daar kan je ook iets leuks van maken.
Even voor de kenners onder ons, de linkse Solex waar Jolijn op rijdt, is een 'koffertje' OTO genaamd uit 1960 en van Nederlands fabrikaat van 'van Heem' die ontzettend hard gaat (volgend jaar helm verplicht, al proberen we daar wel onderuit te komen), de rechtse Solex waar Marlotte heftig probeert harder te gaan dan 25 km/uur, is een overgangsmodel toen de helmplicht kwam, eentje met kleine wieltjes mocht en mag wel, is een Française genaamd 'velosolex 5000'.
Dus ouderen onder ons alles komt terug van goede muziek tot oldtimers (zie Michiel Bol en Tol) en solexjes, oud zijn is hip!

Een bijdrage van Els

Geen opmerkingen: