donderdag 26 mei 2005


Gratis Fokke & Sukke


Fokke & Sukke.Even wat reclame voor hun nieuwe boekje. Doe ik tenminste nog iets terug.Delft – De makers van de bekende cartoonhelden Fokke & Sukke krijgen veel aanvragen van bloggers voor de cartoons die ze over weblogs hebben gemaakt. ”We hebben besloten daar niet moeilijk over te doen”, zegt Jean-Marc van Tol, een van de scheppers van de populaire cartoons. Veel bloggers zullen de tekeningen ongetwijfeld ook wel zonder toestemming downloaden voor hun site. Jean-Marc vindt dit niet altijd een probleem: Veel mensen zijn fans en willen graag wat aan hun eigen lezers tonen en dat vinden we alleen maar eervol. Vaak legt men ook een link aan, dus kunnen we er alleen maar blij mee zijn. We doen dan dus niet moeilijk.”
Er zijn er echter ook die het netjes doen en eerst toestemming vragen, zeggen de makers. De website van Fokke & Sukke heeft nu een aparte sectie waarop tekeningen staan die iets met blogs te maken hebben. Deze mogen gratis worden gebruikt op weblogs. Voor commercieel gebruik blijft toestemming nodig. Dat laatste lijkt me logisch. Daarover zegt Van Tol: ”In het verleden zijn er ook wel mensen geweest die geld aan ons probeerden te verdienen door bijvoorbeeld de cartoons als content aan te bieden aan palmheldbezitters voor geld, en dan doen we natuurlijk wel moeilijk.”

1 opmerking:

Anoniem zei

Ich sehe Ihr Blog behandelt geld verdienen zuhause. Da dürfte diese Seite interessant sein, die ich im Internet entdeckt habe:
geld verdienen zuhause