dinsdag 31 mei 2005


Drie gewonden in kaasrace


Maandag werd op Cooper’s Hill in het plaatsje Brockworth in Gloucestershire weer de traditionele kaasrace gehouden. Chris Anderson met de groene  trui rent in het midden.Brockworth – Deelnemers aan de traditionele Britse kaasrolwedstrijd storten zich elk jaar opnieuw met gevaar voor lijf en leden 200 meter omlaag achter een kaas aan. Afgelopen maandag werd op Cooper’s Hill in het plaatsje Brockworth in Gloucestershire weer de traditionele kaasrace gehouden. De waaghalzen rennen in volle vaart de heuvel af, achter de kaas aan, aangemoedigd door ruim 4000 toeschouwers. De wedstrijd wordt al eeuwenlang gehouden en vindt zijn oorsprong in een heidens feest om de terugkeer van de lente te vieren. De organisatoren waren er dit jaar trots op dat het zo veilig verliep. Slechts drie deelnemers moesten met een gebroken been worden afgevoerd. De meeste hadden slechts blauwe plekken en ontvelde ledematen.
 Chris Anderson, een lokale glaszetter, won de race dit jaar.De 17-jarige Chris Anderson, een lokale glaszetter, won de race dit jaar. Hij mag de ruim 3½ kilo zware Double Gloucester kaas mee naar huis nemen. Hij liep slechts een verzwikte enkel op. Hij klemde de gewonnen kaas trots tegen zijn borst toen hij door broeders van de ambulance toch even voor controle naar een ziekenhuis werd gebracht.
”De pijn ben ik al vergeten”, zei Chris na afloop.”De kaas gaat thuis in de prijzenkast. Hij is zeker niet voor de consumptie.”
De winnares van de vrouwenrace is de Nieuw-Zeelandse Dione Carter. Zij won de race voor de tweede keer op rij.

Geen opmerkingen: