woensdag 15 december 2004


De beste kerstman komt uit Engeland


kerstklokje links.Klik op de foto en bekijk de foto van de sleerace.Gallivare – De beste kerstman komt uit Engeland. Het is de 69-jarige Ron Horniblew uit Luton. Hij is de winnaar van de in het Zweedse Gallivare gehouden 'Father Christmas Olympics'. Ron maakte indruk op de jury met de manier waarop hij omging met zijn rendieren, de wijze waarop hij cadeautjes inpakte en het besturen van de kerstslee. De deelnemers moesten ook laten zien hoe goed ze waren in het afdalen door een smalle schoorsteen.
Ron, in het dagelijks leven behanger, moest het opnemen tegen 50 deelnemers uit Rusland, Finland, Spanje, Frankrijk, Denemarken Estland en Zweden.Nederland ontbrak op de spelen.
Hij zei na afloop: ”Ik deed voor het eerst mee aan de Winterspelen en ik verwachtte absoluut niet dat ik zou winnen van deze ervaren kerstmannen”.
De deelnemende kerstmannen moesten laten zien dat ze vrolijk en gul zijn en dat ze hartelijk ”Ho ho ho” kunnen schateren.Een kerstman die rookte of dronk in de aanwezigheid van kinderen werd direct gediskwalificeerd.
”Als kerstman breng je niet alleen vrolijkheid in het leven van de kinderen. Iedereen wordt er vrolijk van. Ik krijg er niets voor betaald. De vrolijke tevreden uitdrukking op de gezichten om mij heen, is mijn beloning”, voegt kerstman Ron er aan toe.
Overigens heten The Father Christmas Olympics nu officieel the Father Christmas Winter Games. Het internationale olympisch comité dreigde met een rechtszaak als de naam niet werd veranderd.

Geen opmerkingen: