vrijdag 10 december 2004


Corien neemt deel aan defilé


Commando’s brachten gezamenlijk een laatste eerbetoon aan prins BernhardDen Haag – Gisteren was het de laatste dag dat het publiek afscheid kon nemen van prins Bernhard in de chapelle ardente van Paleis Noordeinde. Ook Corien nam samen met haar vriendin Jeanne deel aan het defilé langs de kist. Zij waren er al vroeg en behoefden dan ook niet zo erg lang te wachten. Tegen het middaguur moesten belangstellenden ongeveer anderhalf uur aanschuiven voordat ze de paleistuin in konden gaan.
 Commando’s brachten gezamenlijk een laatste eerbetoon aan prins Bernhard. Eenmaal binnen was de wachttijd nog eens een uur.
Ongeveer vijfhonderd commando's, oud-commando's en oud-parachutisten marcheerden 's middags rond halfdrie van het Centraal Station in Den Haag naar Paleis Noordeinde. Daar brachten ze gezamenlijk een laatste eerbetoon aan prins Bernhard. De commando’s sloten gewoon achteraan in de wachtrij. De commando's droegen hun groene baret, de para’s hun rode.
Prins Bernhard, die in 1992 tot erecommando werd benoemd, kwam tijdens het laatste défilé van veteranen op 5 mei in Wageningen nog voor de commando's op. Hij zette toen een groene baret op en toonde zich daarmee solidair met de oud-commando's die hun groene baret exclusief voor zichzelf willen houden.

Geen opmerkingen: