maandag 17 mei 2004


Zaterdagmorgen op de kinderboerderij


Er is geen dier te groot voor SietskeDelft – Er is een kinderboerderij vlak bij ons huis. Er is bijna geen betere manier om een zonnige zaterdagmorgen door te brengen dan tussen de schapen, geiten, varkens, konijnen, pauwen en al het andere kleinvee. Corien & ik gingen er al eens heen met Nienke. Dat succes wilden we nog wel eens herhalen. Afgelopen zaterdagmorgen gingen we dus samen met Saskia en Benthe en Sietske opnieuw naar de dieren op de boerderij.
Een geit die op haar achterpoten gaat staan omdat je een stukje brood in je hand hebt, is voor een meisje van twee jaar erg groot. Benthe vond dat dan ook niet zo’n goed idee. Het aaien en voeren van schapen en geiten liet ze graag aan haar mams over.
Bij de konijnen voelde zich al veel meer op haar plaats. Benthe wil wel even een lief konijntje aaien Het lieve konijntje op schoot bij mamma wilde ze wel even aanhalen. Sietske heeft nog geen moeite met grote dieren. Ze aait alle dieren die in haar buurt komen. Of het nu een kalf, een geit of een schaap is, het maakt haar niet uit. In haar enthousiasme ziet ze niet dat de dieren soms royaal groter zijn. Ze aait, trekt aan haar en oren en is soms niet zachtzinnig in haar liefkozingen. Het maakt de dieren niet uit. Ze doen desnoods een stapje terug. Het werd een feestelijke morgen op de kinderboerderij.



Geen opmerkingen: