vrijdag 28 mei 2004


Als een Boeddha in Thailand


 Als een Boeddha in ThailandThailand – Gisteren huurden Marieke & Michiel een brommertje en reden daarop naar de beroemde Big Buddha. Ze vonden het heel mooi, maar ” ik denk dat nu wel effe genoeg Boeddha's heb gezien”, zei Marieke later. Ze hebben die dag verder aan hun kleur gewerkt.
Marieke vertelde:
”Alsof het zo moest zijn, reden we op de terugweg van de Big Buddha langs een paradijselijk strandje en..... jawel...... daar was de zon!!! EINDELIJK! Wij deden eerst een anti-regendansje van vreugde en zijn toen in zee geplonsd. Verder de hele dag een beetje op het strandje gehangen, naar de rare luchten liggen kijken (strakblauw met af en toe grote, donkere regenwolken), naar de enkele mensen liggen kijken die voorbij wandelden, Michiel gestoord met: 'moet je die zien', 'Moet je kijken', 'Kijk nou' etc., kokosnoot gedronken, mango gegeten, pad thai gegeten en veel gezwommen met o.a. de plaatselijke zwerfhonden. En pas weer naar 'huis' gebrommerd toen de zon achter de kokospalmen verdween. Wat een leven... 'net vakantie' zou m'n moeder zeggen... Als een Boeddha in Thailand...”

Wat de beide vakantiegangers steeds weer opvalt is dat de mensen in Thailand zo aardig zijn. Marieke: ”Ze zijn bijna onmenselijk, lief en aardig.” Er zijn nog een paar zaken die haar goed bevallen. Die mogen ze wat haar betreft ook in ons land invoeren. Ze noemde er een paar:” Niet meer 3 kussen geven als je elkaar begroet, maar gewoon beide handen op elkaar en knikken (ideaal voor 'anti'-kussers zoals ik), overal schoenen uit als je ergens naar binnen gaat en lekker op blote voeten lopen, lekkere eetstalletjes op iedere hoek van de straat (en dan niet alleen op Koninginnedag...), open pick-up truckjes als bus... enz...”



Geen opmerkingen: