vrijdag 14 mei 2004


Druk, groot, hot en lekker


 Marieke & Michiel zoeken in Chinatown in Bangkok een kraampje uit om een lekker soepje te eten.Bangkok – Marieke & Michiel zijn woensdag in Thailand gearriveerd. Dat is te lezen op Bolentol. De vliegreis verliep goed. ”Alleen geen oog dicht gedaan, omdat er een nogal praatgrage meneer voor ons zat”, meldt Marieke via de e-mail. Om de overgang van de Eindhovense uitlaatgassen naar de frisse Thaise lucht niet te groot te laten worden, verblijven ze eerst drie nachten in een hotel in Bangkok. Hun eerste bezoek aan Chinatown maakte veel indruk.
”Je moet er alleen geen claustrofobie of smetvrees hebben. Een grote chaos van steegjes, kraampjes, kruiden en VEUL plastic frutsels!” legt Marieke uit. Hun lunch bestond uit een Thais soepje bij een kraampje. ”Best knap hoe ze van afwaswater nog zo'n goddelijke noodle soep kunnen maken. Wat je met kruiden toch niet allemaal kan doen,” meent Michiel. Hun eerste indruk van Bangkok was: Druk, groot en vooral vies, terwijl er eigenlijk geen rotzooi op straat ligt.
Ook het avondeten op hun eerste dag was verrukkelijk. Het aanbod om 'hot' te eten, sloegen ze heel verstandig af. Naderhand vroegen ze zich af wat ze te eten hadden gekregen als ze ja hadden gezegd. Ze stonden na de maaltijd flink in de fik van de kruiden en de bergen knoflook. “Maar lekkel was het wel!!” zegt Marieke. Gisteren bezochten ze de Grand Palace (tempel) en kochten op het treinstation alvast kaartjes voor de nachttrein. Zaterdag reizen ze immers door naar het noorden.




Geen opmerkingen: