dinsdag 23 augustus 2011

Wateroverlast na zwaar weer

Helmond – Via Social Media zoals Facebook, YouTube en Twitter werd het mij in de loop van de middag duidelijk dat veel lezers van ODD in Brabant overlast hebben ondervonden van zware regenval en onweersbuien. Het zorgde in Brabant voor veel wateroverlast. Weerinstituut KNMI gaf voor de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Gelderland de waarschuwing 'code oranje' af, voor de rest van Nederland was de lagere ‘code geel’ van toepassing. De waarschuwing duurde tot aan het eind van de middag. Voor vanavond heeft het KNMI voor Brabant de ‘code geel' aangekondigd. De zwaarste regenval heeft Brabant inmiddels achter de rug, maar nog steeds kunnen onweersbuien over deze provincie trekken. Het zou in het begin van de avond mogelijk nog hard gaan waaien met windvlagen tot 100 kilometer per uur. Meteo Consult verwacht dat het onweer vanavond zelfs extremer zal worden dan het noodweer van vanmiddag. Lokaal viel langs de denkbeeldige lijn Eindhoven-Nijmegen in een halfuur tijd 30 tot 35 millimeter regen. In twee uur tijd waren er ongeveer 5000 bliksemflitsen. De meeste neerslag – 43 millimeter – viel in Hapert. Echte zware windstoten deden zich gelukkig niet voor. Zowel Els, Maartje, Saskia en Will zorgden voor de foto’s bij deze tekst.
Maartje zag dat het water ook in de Helmondse Heistraat niet meer weg kon.
Ook bij Will & Jan steeg het water in de tuin. De door Jan onlangs gemaakte tuintafel kwam met de poten in het stijgende water te staan.
Ook de tuin van Saskia & Bob kon al het water dat in korte tijd naar beneden kwam niet verwerken. Ook het filmpje hieronder is van Saskia.Geen opmerkingen: