maandag 22 augustus 2011

Barbecueseizoen

Delft – Barbecueën kun je tegenwoordig in elk jaargetijde. De tijd dat er houtkool en aanmaakblokjes aan te pas kwamen, ligt alweer een tijdje achter ons. Ik kan me herinneren uit de jaren zeventig toen wij barbecueden met de kinderen dat de barbecue wel na een half uurtje klaar was voorgebruik, maar dat het toch wel een uurtje of twee duurde voordat de ideale temperatuur was bereikt om langzaam te kunnen grillen. In die wachttijd werd de honger gestild met stokbrood, salade e.d. zodat we niet veel honger meer hadden als het echte grillen begon.
Nu zijn er elektrische barbecues en gasbarbecues en kun je binnen een kwartiertje beginnen. Bovendien kunnen die laatste ook binnen worden gebruikt. Daarmee kwam ook een einde aan het barbecueseizoen. Toch doen we het nog het liefste in de zomer, want barbecueën is een sociaal gebeuren. De zomer blijft het seizoen voor roosteren en grillen in de open lucht. Het afgelopen weekeinde werd door menig ODD-lezer weer op die manier gesmuld in de tuin. Als bewijs daarvan kreeg ik uit Stiphout de foto’s bij dit stukje.
Bij Saskia & Bob waren de drie nichtjes en een neefje uit Veldhoven op bezoek. Bob & Saskia besloten geïnspireerd door het fabuleuze zomerweer om deze unieke kans om met zeven kinderen aan tafel te zitten niet voorbij te laten gaan. Nienke, Benthe, Dieuwertje, Sietske, Emma, Karsten en Abel vonden het geweldig en genoten van de feestelijke barbecuemaaltijd.
Ook bij Nellie & Pieter Jan werd er weer volop vlees en vis geroosterd en gegrild. Samen met Els & Ad en dochters Marlotte en Anne-Sofie werd het ook daar in de tuin heel gezellig. Na de maaltijd was er natuurlijk ook een dessert. Over het toetje bij Nellie heb ik geen informatie, maar in de tuin van Saskia & Bob genoten onze zeven kleinkinderen in een kring van een heerlijk ijsje.


6 opmerkingen:

Sassefras zei

Ook Bob en ik vonden het geweldig en genoten van de feestelijke barbecuemaaltijd. Het was heel leuk om de nichtjes onderling te horen kletsen over van alles en nog wat. En om de verhalen van Abel over de BBQ thuis te horen.

Neeltje Johanna zei

Wij hadden geen toetje. Wel een lekker glaasje wijn. Eerst zouden PJ.en ik samen bbqen. Toen belde A.S. of ze mee kon eten. Ja! En Marlotte ook? Ja! En Els en Ad ook? Ja! Omdat ik toch op weg was naar de supermarkt om houtskool te kopen, nam ik meteen nog een schaal bbq-vlees mee. Werd het onverwachts een hele gezellige avond. Maar wel zonder toetje......

Neeltje Johanna zei

De foto is trouwens gemaakt door Els met haar nieuwe telefoon. Ze "zwapte" hem meteen door naar Frans. De techniek staat voor niets meer tegenwoordig! We kunnen overal en op ieder moment van de dag met elkaar meegenieten!

webbeheerder zei

Je kunt aan jullie eigen toetjes wel zijn dat het erg gezellig was. Zonder dessert, maar met gezellige toetjes. Leuker kan een BBQ niet worden.

webbeheerder zei

En Els alsnog dank voor de foto. Blijf 'zwappen', wat dat ook moggen zijn.

Anoniem zei

hahaha het is whatsAppen.. die 50tiggers van tegenwoordig... :P
groetjes,
Marlotte