dinsdag 30 augustus 2011

Cool dog

Delft – Het begon allemaal met een foto van Sandra, de vriendin van Wouter. Er zijn mensen die van een ‘hot dog’ houden, maar Sandra is kennelijk een liefhebber van een ‘cool dog’. Aan de keukentafel bij Els & Ad hebben we onder het genot van een Nespresso hartelijk gelachen om de foto die zij op haar Facebook had geplaatst. Sinds de komst van de smartphone neemt de communicatie toe. Ik weet nu steeds meer over de familie. Marlotte, Anne-Sofie en Michiel nog hartelijk dank voor het overhalen. Zonder jullie overtuigingskracht had ik de lezers van ODD nooit kunnen laten weten welke spelletjes er op een regenachtige zaterdagmiddag met de hond kunnen worden gespeeld.
Toen ik later op het verjaardagsfeestje van Saskia zat, controleerde ik nog maar eens Facebook en zag dat de foto van Sandra voor de nodige inspiratie had gezorgd. Marlotte – zij noemt het ‘dog fridgen’ – probeerde haar Spaanse keffertje Roosje zo ver te krijgen om ook in de koelkast te poseren. Het diertje onderging de foto, maar ziet er op de koude plaat niet enthousiast uit. Hierna keek Marlotte om zich heen. Haar oog viel op Juul, de Leonberger. Zoals bekend is dit een uitstekende huishond, die bovendien graag buiten is en goed tegen de kou kan. Een prima hond om eens te ‘dog fridgen’. Maar moeder Els stak er een stokje voor. Ze was waarschijnlijk bang dat Marlotte eerst de koelkast helemaal leeg moest halen om ruimte te maken voor de grote hond.
Niet getreurd, dan is Demi aan de beurt. En zoals Marlotte zelf zegt op haar Facebook. Een labrador is dol op aandacht en negatieve aandacht is ook aandacht. Misschien denk je bij het zien van deze foto dat Demi een beetje beteuterd kijkt. Maar dat is schijn. Zo kijkt deze hond altijd. Daar heeft een koud bipsje niets mee te maken.


Geen opmerkingen: