woensdag 3 augustus 2011

Schapen in Delftse Hout

Delft – Als je niet kunt slapen, is schaapjes tellen een goede remedie. Vanaf deze week kun je deze activiteit overdag in de Delftse Hout oefenen. De schaapherder trekt namelijk deze en volgende week met zijn kudde door het Delftse Hout. Door dit natuurgebied door de schapen te laten begrazen, wordt de natuur beter ontwikkeld en in stand gehouden. Kruiden krijgen meer kans en er ontstaan bloemrijkere graslanden. Bovendien is het verloop van gras naar beplanting door begrazing met schapen natuurlijker.
Ik moest er wel even aan wennen om de dieren door het hoge gras en de struiken te zien struinen. Deze week lopen de schapen nog met hun warme wollen dekje, maar volgende week worden de dieren geschoren.
Als je daar getuige van wilt zijn moet je woensdag 10 augustus ’s middags naar de ingang van de kinderboerderij gaan. Daar vindt het schapenscheren plaats. Tijdens het scheren is er in het natuur- en milieucentrum De Papaver aan de Korftlaan ook een inloopworkshop voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Daar leren de kinderen hoe ze wol kunnen vilten en er mooie armbandjes van kunnen maken.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Het klinkt allemaal leuk, dat de schapen zorgen voor een betere ontwikkeling van de natuur, maar ik vind het helemaal niet leuk. Ik begrijp ook niet dat er nu zelfs al in het voorjaar schapen in Delftse Hout zijn. Het enige gevolg als voorbijganger is een volledig kaal gevroren vlakte die er troosteloos bij ligt. Hoe kan je genieten van de bloemen als deze niet eens de kans krijgen. In het voorjaar is de Delfste hout prachtig met alle fluitenkruid, boterbloemen en noem maar op. Dit alles wordt bij voorbaat al door de schapen weggevreten.
Er mogen geen honden lopen vanwege de broedtijd en de schapen, lopen alles plat. Volgens mij schiet dit leuk bedoelde idee, volledig zijn doel voorbij.

Anoniem zei

Helemaal mee eens, waarom moet nu alles al weggevreten worden. Het is juist zo mooi in het voorjaar, later in het jaar als alles dood is, oké , maar toch niet nu al, het is juist zo mooi in het voorjaar met alle bloemen en nu ziet het er niet meer uit. Voor er weer iets bloeit ben je een maand verder. Wie beslist dit???

ZWART zei

WEET IEMAND WIE HIER OVER EN BENADERD KAN WORDEN, DIT IS ECHT TE VROEG IN JAAR