zondag 24 juli 2011

Makkelijk zo’n lijstje

Delft – Logeren bij oma & opa betekent niet alleen lekker een of meer nachtjes in Delft slapen. Het betekent ook dat je in een heel andere omgeving andere dingen gaat doen. Sietske – onze huidige logee – kwam goed voorbereid bij ons binnen stappen. Ze had thuis al een lijstje gemaakt met dingen die ze zou willen doen. Het was geen to-do-lijstje vertelde ze. Het was een wensenlijstje, zei ze bescheiden. Een dergelijk lijstje maakt het wel een stuk makkelijker voor ons. Ik houd er van als logés goed voorbereid binnenstappen. Wat dat betreft hebben wij niets te klagen. Een van de dingen die op het lijstje stond was ‘stadten’. Dat moest dan zaterdagmiddag maar meteen gebeuren. Dan konden we dat meteen afvinken. Natuurlijk gingen we op de fiets naar de stad. Op verzoek van Sietske moest daarvan ook een foto worden gemaakt. Dat deed ik en dus konden we ook dat afvinken.
Ze wilde net als Nienke eerder deze week ook graag het fototoestel van oma lenen om weer eens foto’s op haar Flickr! te kunnen zetten. Prima, weer iets afgevinkt. Dat er van alles is te fotograferen kun je op haar site zien. Sietske had er veel plezier. Soms moest ik zelf ook even het fototoestel ter hand nemen, want onze logee wilde er zelf ook wel eens op. De foto’s met de aan toeristen foldertjes uitdelende dames in Delft Blauw tenue was haar idee.
Na het avondeten belde ze meteen met het thuisfront om te melden dat men nu op Flickr! kon zien wat we hadden gedaan. Daarna namen we het lijstje nog eens door en besloten wat we op zondag zouden doen. Heerlijk makkelijk zo’n lijstje. We krijgen het overigens nog druk vandaag want we willen ons er wel aan houden.

1 opmerking:

Sassefras zei

Heel leuk om zo te kunnen volgen wat Sietske allemaal doet op haar logerpartijtje! Het zijn leuke foto's geworden op haar site. Ook die op de site van opa en oma trouwens!