zondag 31 oktober 2010

“I’m out of ale”

Delft – In de stukjes op ODD waarin ik een tip geef over een omfietswijn in de supermarkt, gaat het meestal over wijnen van AH, PLUS of C1000. Loop ik dan nooit eens naar een andere supermarkt als het om wijn gaat? Inderdaad, dat doe ik nooit. Toch zit er een winkel van de Lidl in mijn omgeving. Er is niks mis met die winkel, maar voor een fles wijn ga ik er (voorlopig) niet heen. Toch zit de winkel zo dicht bij dat ik er niet eens voor behoef om te fietsen. Deze week vond ik toch een reden om er met een lege fietstas heen te rijden: ze verkopen nu Engels bier. Het ziet er naar uit dat het tijdelijk is, dus vandaar de lege fietstassen.
Ik neem regelmatig op bestelling bier mee uit Groot-Brittannië. En ik doe dat graag, maar nu kun je voor een lekker flesje Engels bier ook naar je lokale Lidl. Ze hebben deze week het bekende Hobgoblin bier van de Wychwood Brewery uit Witney in Oxfordshire. Ik betaal in Engeland omgerekend 2,80 euro voor een flesje. Bij de lokale Lidl is dat nu slechts 1,49 euro per flesje. Dankzij de Lidl is “I’m out of ale” momenteel niet het goede excuus voor een weekje Engeland. Maar gelukkig heb ik geen excuus nodig.

2 opmerkingen:

Martien zei

Moet ik soms wat meenemen om in Engeland te importeren. Voor die prijs kan ik er nog wat aan verdienen

webbeheerder zei

Je kunt beter een krat Bavaria meenemen. Dutch lager is heel hip in Engeland. En je kunt er veel meer mee verdienen. Op een barbecuefeest maken onze vrienden er goede sier mee.
Wanneer ga je trouwens weer?