maandag 25 oktober 2010

Karsten 05

Helmond – Vandaag wordt Karsten vijf jaar. Hij vierde dit eerste lustrum al op zaterdag, want vandaag vertrekt hij met zijn ouders en zusjes naar Zeeland om daar met zijn ‘oma & opa Stiphout’ en de rest van de familie te vieren dat zijn Brabantse grootouders veertig jaar geleden in de echt zijn verbonden. Zaterdag was het dus al zijn dag. Omdat hij er op zijn verjaardag netjes uit wil zien, ging de jarige eerst naar de kapper.

Hij wist precies uit te leggen aan de kapster hoe hij zijn haar wilde hebben. Hij wenste zijn haar “Niet zo lang als papa en niet zo kort als opa. Er precies tussen in”. Met deze duidelijke opdracht ging de kapster aan het werk. Met een fris geknipt koppie begon hij na de lunch aan de feestelijkheden. Natuurlijk was er een taart. Het was er eentje met het thema ‘cars’. Om vijf kaarsjes in één keer uit te blazen moet je eerst ferm ademhalen en de longen volzuigen. Dan pas ben je in staat om voldoende lucht in beweging te brengen. Het lukte Karsten om in één keer de vlammetjes te doven. Sietske volgde het met spanning en leefde zo mee, dat ook zij spontaan begon te blazen. Daarna was het natuurlijk smullen geblazen. Vervolgens kwamen de cadeaus aan de beurt. Karsten had ze natuurlijk al lang zien liggen, maar hij nam toch alle tijd om eerst eens heerlijk van de taart te genieten. Een verstandige beslissing, want het was inderdaad verrukkelijk. Tussen alle cadeaus waarmee hij kon spelen, zat ook een cadeau dat hij aankon trekken.


Een T-shirt met zijn naam en het nummer 05. Niet alleen is dat zijn nieuwe leeftijd, maar ook het jaar waarin hij is geboren. Als een echte voetballer die zojuist heeft gescoord wees hij met zijn duimen op zijn rugnummer.