vrijdag 29 oktober 2010

Leeuwen in de Cotswold

Cotswold - Je hoeft niet naar Afrika te reizen om op fotosafari te gaan. Je kunt overal ter wereld jacht maken op leuke plaatjes. Het kan op elke vakantie. Het enige dat je moet doen is van tevoren besluiten op welk ‘wild’ je gaat jagen. Vorig jaar bedachten Nienke en ik dat we tijdens onze vakantie in Engeland een fotosafari zouden houden op deurkloppers. Corien & ik waren in augustus vorig jaar op vakantie met het gezin van Saskia & Sander. Het viel Nienke op dat in de ansichtkaartstadjes en –dorpsjes van de Cotswold op veel deur een bel ontbrak. Men kondigt een bezoek daar nog aan met een klop op de deur. Het leek mijn oudste kleindochter en mij een leuk onderwerper voor een serie foto’s. Hoewel we ook buiten het district Cotswold in Gloucestershire plaatjes bezochten, beperkten we ons wat ‘knockers’ betreft wel tot dat deel van het graafschap. Tijdens ons middagje in het dorp Bourton-on-the-Water vond Nienke er ook een paar. Vanwege het riviertje dat dwars door het dorp loopt noemen ze het hier graag het Venetië van de Cotswolds. Nienke demonstreerde voor de foto dat zelfs een hele kleine gondel hier geen kans maakt.

Ik beloofde Nienke om later thuis een fotocollage van de plaatjes met kloppers te maken voor een stukje op ODD. Vandaag los ik die belofte in. Het kwam er eerder nog niet van, maar het resultaat van onze fotosafari door Cotswold mag er zeker zijn, want net al bij een safari in Afrika zitten er hier ook leeuwen tussen de trofeeën.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuk stukje!
Ik wist niet dat we er zoveel gefotografeerd hadden.
groetjes,
Nienke

webbeheerder zei

Inderdaad Nienke. Ik stond er ook van te kijken dat het er zoveel waren. En ze zijn allemaal verschillend. Waar gaan we de volgende keer op jagen met de camera?