maandag 28 juni 2010

Smullen en babbelen in Gemert


Gemert – Gisteren vierden we in Gemert weer een familiedag. Als Corien & ik goed geteld hebben, was dit de elfde editie van dit familie-evenement. Cor en Onke & Johnnie tekenden deze keer voor de organisatie. Zij kregen deze zondag royaal assistentie van de weergoden. Het was immers een prachtige zomerse dag. De familiedag begon bij Cor thuis. Daar werden we ontvangen met koffie, thee of een ander drankje met daarbij een lekkere versnapering. De jongste telg van de familie was er deze keer ook bij. Timo was met oma Monique en opa Adrie naar de familiedag gekomen. De kleine man had het uitstekend naar zijn zin. Je ziet hem niet op de foto’s, maar dat komt omdat hij met zijn oma op tijd naar huis ging om zijn slaapje te doen. Maar houdt ODD deze week in de gaten, want Timo heeft nog wat in petto. Even later vertrokken we in een colonne auto’s naar de in deze omgeving veel geprezen speeltuin in Handel. Onke en Cor hadden voor heerlijke proviand gezorgd. De kleine kinderen konden zich in en op de speelwerktuigen heerlijk uitleven, terwijl de oudere familieleden genoeglijk babbelden over heden en verleden. Daarbij ondersteund door het familieboek. Helaas hadden niet veel mensen een nieuwe bijdrage gemaakt. Maar Annefien had weer voor een mooie aanvulling gezorgd, net als Saskia en Corien.


Het boek begint inmiddels al een mooi historisch document te worden. Voordat we weer naar de tuin van Cor verkasten, werd de gebruikelijke groepsfoto gemaakt. Daar moet ik even een aantekening bij plaatsen. Monique en Timo ontbreken, net als Anne-Sofie & Robin en Marlotte. Zij waren of al weg of kwamen op een later moment. Roan staat er wel op. Je moet hem wel even zoeken, want hij had voor zichzelf een bescheiden plaatsje uitgezocht.


Onke had thuis voor een prachtig koud buffet gezorgd. Er was voor iedereen wat lekkers. Iedereen liet het zich dan ook goed smaken. Bij toeval zaten de zes broertjes en zusjes tijdens de maaltijd samen aan tafel. Net als vroeger bij moeder in de keuken. En net als toen hadden ze weer de grootste lol.


Aan het eind van deze gezellige dag togen we weer vrolijk huiswaarts. Onke & Johnnie en Cor hadden ons een zeer geslaagde dag bezorgd. Een dag waarop we niet alleen weer hebben gesmuld van smeuïge verhalen over vroeger en nu, maar we ook heerlijk hebben gesmuld van heerlijke hapjes, dranken en spijzen. Een pluim voor de organisatoren van dit jaar.

Geen opmerkingen: