donderdag 17 juni 2010

Nuna5 wordt een Porceleyne Racemonster


DELFT – De door studenten van de Technische Universiteit Delft gebouwde zonnewagen, Nuna5, neemt dit jaar deel aan de Suzuka Dream Cup. Dat is de grootste circuitrace ter wereld voor zonnewagens. Hij vindt plaats in Japan in het laatste weekend van juli. Meer dan 60 teams doen mee aan de race op het formule 1 circuit van Suzuka.Het Nuon Solar Team werd vorige jaar nog tweede in de World Solar Challenge, de bekende zonnerace dwars door Australië.


De afgelopen maanden is door de Delftse studenten hard gewerkt aan het verbeteren van de 5 voor de Suzuka Dream Cup. De wagen kreeg een aantal nieuwe onderdelen en het team maakte testritten op het circuit van Zandvoort. De nieuwe outfit begon met een set nieuwe wielkappen, nog lichter dan de vorige. Ook de body is weer gladder. Niet alleen de aërodynamica is aangepakt. Het uiterlijk van de wagen kreeg ook een facelift. De auto ziet er dankzij samenwerking met de gemeente Delft en de Koninklijke Porceleyne Fles nu ook heel Delfts uit. Met het Delftsblauwe ontwerp heeft de Prinsenstad er weer een fantastisch visitekaartje bij.


De verbeterde Nuna5 zal vandaag worden onthuld. Dat gebeurt om 12:00 uur op het Sint Agathaplein bij Museum Het Prinsenhof. Speciaal voor deze gelegenheid stelt Museum Het Prinsenhof kortingsbonnen beschikbaar voor de aanwezigen. Daarmee kunnen ze na de onthulling het museum bezoeken. De bonnen zijn alleen tijdens de onthulling verkrijgbaar bij de speciale stand op het Sint Agathaplein. Je kunt de vorderingen van de race volgen via Twitter.

Geen opmerkingen: