vrijdag 25 juni 2010

Achterkant van de waarheid


Courtils – Ons reisgezelschap bestaat uit vier fotografen. We slenteren door de Franse dreven met een cameraatje in de hand of binnen direct bereik. Aan het eind van de dag wordt de inhoud van de chips van de verschillende fototoestellen overgezet op mijn laptop. Dan blijkt heel vaak dat een onderwerp of situatie uit heel verschillende en verrassende standpunten zijn vastgelegd. Je hebt zo voor een tweede keer plezier van het fotomoment. Bovendien vertoont Pieter Jan elke avond ook een korte film van de dag. De vakantie wordt dus goed gedocumenteerd.


In Avranches maakte Pieter Jan op een hoog punt in het park een foto van Corien en mij. Het was de bedoeling dat het schiereilandje Le Mont Saint Michels in de verte tussen ons in zichtbaar zou zijn aan de horizon. Het was een beetje heiig die dag, maar de beroemde berg is – zij het wat vaag – inderdaad zichtbaar.


’s Avonds bij het bekijken van de buit aan foto’s bleek dat Nellie hetzelfde moment ook had vastgelegd. Haar foto brengt de ‘making of’ in beeld. Je ziet Pieter Jan geconcentreerd bezig met het maken van de foto. Hij moet goed mikken om de berg met het eilandje precies tussen ons in te krijgen. De achterkant van de waarheid laat zien dat het maken van een foto soms toch nog wat voeten in de aarde heeft.

Geen opmerkingen: