donderdag 18 februari 2010

Voetbalplaatjesruilmiddag


Delft – Benthe logeert tot het eind van de week in Delft. Gisteren werd ze door haar moeder, zusje en broertje naar haar logeeradres gebracht. In haar bagage zat ook haar verzamelalbum van de voetbalplaatjes van supermarkt Albert Heijn. Ook haar stapel dubbele plaatjes zaten in de offerde voetbalplaatjes van de supermarkt zijn nog tot zaterdag 6 maart in de winkel te krijgen. Nou ja krijgen. Klanten ontvangen een zakje met vijf voetbalplaatjes alleen als ze tien euro aan boodschappen afrekenen.

Het wemelde van de verzamelaars.

Om alle sterren van de Eredivisie te sparen moet je dus veel kopen of veel ruilen. Albert Heijn organiseerde gistermiddag in de winkel een ruilmarkt. Dat hoorde we na een telefoontje van Corien. Benthe ging met haar moeder meteen naar de winkel. Ik deed ondertussen met Sietske en Karsten noodzakelijke inkopen. Het wemelde jongens en meisjes die samen met moeders, opa’s en oma’s naar de ruilmiddag waren gekomen.

 Benthe deed goede zaken.

Benthe deed goede zaken want ze kon al haar dubbele plaatsjes ruilen. Ze heeft nu 220 plaatjes verzameld en moet dus nog(!!) vijftig plaatjes scoren. Er is dit jaar trouwens één plaatje meer dan vorig jaar. De door voetbalclubs zo fel begeerde kampioensschaal is er nu ook bij. Hij prijkt in de kleedkamer van AZ.
Na de ruilmiddag konden aan de Delftse keukentafel de nieuwe plaatjes in het verzamelalbum worden geplakt.

1 opmerking:

Saskia zei

Wij hebben hier een aardige stapel liggen voor Benthe! Nog twee nachtjes slapen, dan kunnen we ze overhandigen! Nu maar hopen dat er niet te veel dubbele inzitten!