woensdag 24 februari 2010

Porseleinen lantaarnpalen in Delft

Bezig met de voorbereiding van de blauwe lantaarnpalen.Delft – Morgen worden op het St. Agathaplein in Delft drie lantaarnpalen met een porseleinen omhulsel onthuld. Daarmee wordt de Prinsenstad de eerste in ons land met een dergelijke straatverlichting. Gisteren was men druk doende om de lantaarnpalen van porseleinen omhulsels te voorzien. De Delftse kunstenaar Wendy Steenks beschilderde de omhulsels samen met de Chinese kunstenaar Ling Yun. Steenks werkt als kunstenaar bij de Porceleyne Fles in Delft.
Authentiek Delftsblauw aardewerk op een lantaarnpaal.De fabriek van de Porceleyne Fles is wereldwijd toonaangevend als het gaat om de productie van authentiek Delftsblauw aardewerk. Het idee voor de porseleinen lantaarnpalen komt overigens van de Amsterdamse kunstenaar Adriaan Rees. Porseleinstad Delft heeft sinds 2008 een culturele uitwisseling met de Chinese stad Jingdezhen. Net als in Delft wordt in de Chinese stad ook porselein vervaardigd. In Jingdezhen won de gemeente Delft en de Koninklijke Porceleyne Fles onlangs de eerste prijs op de Ceramic Fair, de grootste keramiekbeurs ter wereld.

2 opmerkingen:

uitterlindenclan zei

Apart!! " Ben benieuwd of ze lang heel blijven"??

De Bergjes zei

Ik ben net terug uit Jingdezhen , China. En daar staan ze inderdaad ook. Honderden porceleinen lantaarnpalen. Ik denk dat ze er in Nederland alleen wel een scherp hekwerk omheen mogen zetten voor vandalisten.

Groeten,
Annerieke