vrijdag 5 februari 2010

Jamie schiet vol


Helmond - Wat hem in eigen land wel lukte, is de beroemde Britse TV-kok Jamie Oliver in Amerika (nog) niet gelukt. Zijn kruistocht tegen ongezond voedsel lijkt de Amerikanen niet te bevallen. Ik las in een Belgische krant dat de halsstarrige weigering om gezond te eten de tv-kok zelfs tot tranen bracht.

Jamie kan wel huilen.

Oliver wilde via het tv-programma 'Jamie Oliver's Food Revolution' de stad Huntington in West Virginia bekeren tot het eten van gezond voedsel. Die stad was door de programmamaker uitgekozen om dat uit onderzoek was gebleken dat meer dan 50 procent van de inwoners van die stad te zwaar is.


De mensen daar waren er niet zo blij mee dat het toekomstige tv-programma Huntington op die manier als het ware zou brandmerken als vetste stad ter wereld. De tv-kok wist dus dat zijn opdracht heel moeilijk zou worden, maar dat de inwoners echt zouden tegenwerken, was toch onverwacht. Het werd Jamie op een gegeven moment allemaal teveel toen kinderen van Huntington niet eens een tomaat van een aardappel konden onderscheiden. Ik lees dat het de bedoeling is dat het bewuste tv-programma later dit jaar wordt uitgezonden door ABC. Ik vraag me af of dat nu de mensen van Huntington zo tegenwerken nog wel doorgaat.

Een bijdrage van Saskia

Geen opmerkingen: