zondag 14 februari 2010

Een bonte verzameling

Stiphout – Carnavalszondag en Valentijnsdag vallen dit jaar op dezelfde dag. Bovendien begint vandaag ook het jaar van de tijger, want het is ook Chinees Nieuwjaar. Het carnavalsfeest vieren op de dag van de liefde en de vriendschap lijkt me een uitstekende combinatie. Ik denk dat alleen de bloemisten er bezwaar tegen hebben. Die zien waarschijnlijk meer in een romantische viering compleet met een grote ruiker rozen. Dat zit er dit jaar niet in. Dit wordt de Valentijnsdag van de kasteleins. “Schatje neem er nog eentje van mij”, klinkt het nu tussen geliefden.
Corien & ik stonden gisteren met Bob, Saskia en Karsten langs de route.

Saskia en Karsten.

Benthe en Sietske stonden als huppelmarieke op de wagen en reden mee in de optocht. We zagen weer de gebruikelijke beelden aan ons voorbij trekken.

Marlotte, Jolijn, Maartje en Janneke.

Het maximale aantal dochters van Ad & Els speelt nu haar partijtje mee in de lokale harmonie. Janneke, Maartje, Jolijn en Marlotte zagen er heel Chinees uit. Misschien vierden ze wel het nieuwe jaar.

Monique maakt een praatje met een deelneemster.

Zodra de optocht voorbij was, liepen we naar de woning van Ilse & Guido. We zagen de optocht daar nog een keer aan ons voorbij trekken.

Saskia en Floris.

Monique & Adrie waren – na 18 jaar ontheven van de carnavalsplichten – nu ook van de partij. Zelfs Floris & Annemarie waren direct vanuit Mexico naar Stiphout gereisd.

Biek keek op de arm bij Michiel naar de voorbijtrekkende optocht.

Maar er waren er ook dit jaar nog veel meer. Het was weer een bonte verzameling van familie en vrienden voor de deur van Guido & Ilse.

Geen opmerkingen: