vrijdag 19 juni 2009

Kerst in Saint-Omer


Saint-Omer – Samen met Pieter Jan wandelen Corien & ik onlangs door het Noord-Franse stadje Saint-Omer, dat net als Helmond aan het riviertje de Aa ligt. Aan de hand van een gidsje van het lokale VVV leerden we veel over deze versterkte stad. De foto’s van die tocht kun je hier bekijken. Na de wandeling streken we neer op een terras op de Place Vieux Marché om onze dorstige kelen te laven.

De Kerstvrouw heeft trek in een biertje.

We zaten nog maar net of een vrouwelijke versie van de kerstman wandelende het terras op. In haar kielzog een aantal vriendinnen met fototoestellen. De vrouwelijke Santa stond zo te zien aan de vooravond van haar huwelijk en werd tijdens deze laatste dag als vrijgezel door haar vriendinnen getest op haar loyaliteit aan haar toekomstige echtgenoot. In opdracht van de vriendinnen streek ze neer aan het tafeltje van twee jongeheren. Met een vriendelijke glimlach vroeg ze of ze een biertje kon krijgen van de jongens.

De vriendinnen maken foto’s..

Dat kreeg ze en de vriendinnen maakten volop foto’s van de vrolijke conversatie die daar op met de beide wat verlegen heren volgde. Ook de andere gasten op het terras richtten kun camera op het vroege kersttafereeltje.

Geen opmerkingen: