dinsdag 9 juni 2009

Enthousiast en veelzijdig


Saskia zingt in het kamerkoor Tourdion tijdens de uitvoering op zondag 7 juli 2009. FOTO: SANDEREindhoven – De Antonius van Padua kerk aan de Fazantlaan in Eindhoven zat afgelopen zondagmiddag helemaal vol. Het concert van het kamerkoor Tourdion, waar Saskia ook bij zingt, werd door heel wat liefhebbers van de muziek van Sweelinck, Gabrieli, Schütz en Bruckner bijgewoond.
Ik hoorde van bezoekers van het concert dat het erg de moeite waard is geweest. Ook Saskia was wel tevreden over de verrichtingen van het koor o.l.v. Monique Joosten. Ook de bijdrage van trombonekwartet Apollo aan dit concert werd erg gewaardeerd. Haar dochters – Abel was bij opa & oma gebleven – genoten ook van het concert. De trombones maakten indruk op de meiden. Het was de tweede keer die zondag dat de drie zussen naar de kerk gingen. Eerder waren ze ook al naar de mis geweest waar hun nichtje Benthe haar eerste communie deed.
Wekelijks zingen op de repetities van het kamerkoor betekent voor Saskia al heel veel zangplezier. Het koor heeft een veelzijdigheid repertoire waar met veel enthousiasme, inzet en plezier elke week aan wordt gewerkt. Maar een uitvoering met betalend publiek in de zaal is toch wel speciaal. Het was voor Saskia de eerste keer dat ze aan een uitvoering van haar koor meedeed. Van andere koorleden begreep ze dat dit zomerconcert een erg goede uitvoering was geweest.

 Kamerkoor Tourdion in de Antonius van Padua kerk aan de Fazantlaan in Eindhoven. FOTO:SANDER

Sander maakte vanuit de zaal deze foto’s.

1 opmerking:

Anoniem zei

Abel en Opa en Oma genoten ook, hoor! Als Abel de foto's van de uitvoering ziet, zegt hij meteen "koekoek", een tekst van een van de laatste liederen!
Saskia