maandag 22 juni 2009

Internetvliegkusje

Delft – Nienke is de uitvinder van het internetvliegkusje. Zondagmorgen kregen Corien & ik een dozijn van deze kusjes via de laptop onze huiskamer binnen gevlogen. Op het middelste plaatje zie je hoe dat werkt. Daarmee demonstreert onze oudste kleindochter meteen hoe veel leuker telefoneren via Skype is. Dankzij deze nieuwe manier van telefoneren kon Nienke me ook de stellingmolen laten zien die ze voor Vaderdag had gemaakt. De molen is door haar geheel uit knijpers samengesteld.

Enkele beelden van het telefoongesprek van afgelopen zondagmorgen.

Emma kon me tonen hoe de vuurtoren eruitziet die ze voor haar pappa had gemaakt. Dieuwertje kon me niet alleen de compositie (met bijbehorende tekst) tonen die ze had geschreven voor haar vader. Ze kon het me ook laten horen. Ook Emma zit tegenwoordig achter de 88 toetsen. Ze liet haar grootvader graag even zien en horen hoe dan klinkt.
Heb jij nog geen Skype? Dan kan ik je het zeker aanbevelen. De software van Skype is gratis down te loaden voor Windows (2000 en nieuwer), Pocket PC 2003, Linux, Mac OS X (Panther en nieuwer) en Apple iPhone or iPod touch. Er zit vast wel een mogelijkheid voor je bij. Ik zie je gezicht vanzelf op mijn scherm verschijnen als het is gelukt om het te installeren.

Geen opmerkingen: