maandag 27 januari 2003


Wie is er geknipt voor Carina?


Het is gezellig in Kapsalon Carina. Terwijl Carina geconcentreerd bezig is om Corien een nieuwe Hairlook te geven, houdt Nella haar op de hoogte van de laatste nieuwtjes.Hazerswoude-Rd – Carina is studente aan de Nederlandse Kappersacademie in Den Haag. Ze wordt daar opgeleid tot allround kapper. De opleiding is verdeeld in vier blokken van elk zes maanden. Carina sluit elk blok af met een theorie- en een praktijkexamen. Het grootste gedeelte van de lessen bestaat uit praktijkonderwijs. Zo krijgt ze erg veel wat in kappersvak zo mooi ‘salonervaring’ heet.
Om haar kennis en kunde bij de examens te kunnen etaleren heeft onze creatieve nicht natuurlijk modellen nodig. Vrouwen en mannen met (lang) haar, zodat Carina er de voorgeschreven permanenten in aan kan brengen. Voorlopig is haar eigen moeder natuurlijk het aangewezen model. Nella loopt er dan ook altijd volgens de laatste haarmode bij. Ook Corien laat zich door Carina steeds voorzien van een nieuwe hairlook.
Vorige week vrijdag gingen we – na het wekelijkse bezoek aan (o)pa – weer even langs voor een knipbeurt. Elke kapper geeft tegenwoordig koffie en koek tijdens het wachten, maar in de huiselijke salon van Carina is het wel heel gezellig. Mochten jullie willen optreden als model, geef je dan even op bij Carina. Klik even hier en mail haar maar.