vrijdag 24 januari 2003

Naturisten worden afgeplakt


Cambridge – Omdat men bang is dat passerende automobilisten worden afgeleid, is het gemeentelijke zwembad in Cambridge voortaan afgeplakt. Dat is heel jammer. Het is juist zo fraai. Het zwembad heeft glazen wanden en ligt bovendien op een heel prominente plek in het Britse universiteitsstadje. De gemeenteraad van Cambridge is zelfs bang dat ook de voetgangers zullen stilstaan om naar binnen te gluren. De angst van de lokale volksvertegenwoordigers ontstond toen het gemeentelijk Parkside zwembad door de locale naturisten werd gehuurd om enkele uren per week in rond te spetteren. De naturisten, die zich hebben verzameld in hun vereniging Club Soleil, zijn het overigens wel met de gemeente eens. Ze hebben beloofd alleen in hun blote gat te zwemmen, achter twee meter hoog afgeplakte ramen. Geen problemen dus. John Roebuck, het gemeentelijke Hoofd Recreatie, vreest dat juist nu de problemen ontstaan.

Naturisten zorgen voor een file bij de kassa van het lokale zwembad van Cambridge.
John Roebuck vertelde me: “Ik vind het nogal flauw. Ze hadden zich van tevoren moeten realiseren dat er ook auto’s en voetgangers langskomen en niet achteraf zo moeten reageren. Nu komen er juist gluurders.”
Ik kan me echter wel voorstellen dat het problemen op kan leveren. Je rijdt niets vermoedend ‘s morgens naar je werk. Je volgt je dagelijkse route langs het zwembad. Niets vermoedend kijk je om je heen. Plotseling schrik je. De maan staat nog aan de horizon. “Ik ben te vroeg op gestaan,” roep je geschrokken tegen te zelf. Je remt en de auto achter je rijdt prompt bij je naar binnen. Dan pas zie je dat het niet de maan was, maar een nogal bleke bilpartij. Levensgevaarlijk! Afplakken die handel.