zondag 19 januari 2003


Tegen naakte agressie


San Francisco – De 72-jarige Donna Sheehan uit Californie heeft haar vriendinnen opgetrommeld om mee te doen aan haar protest tegen de naakte militaire agressie van het Amerikaanse leger in Irak. Zij hoopt dat vrouwen over de hele wereld hetzelfde doen. Ze roept hen op om met hun naakte lichaam een tekst tegen de oorlog uit te beelden.

Klik op de foto van de geklede dames en zie hun naakte protest

”We doen dit uit de grond van ons hart”, vertelde Sheenan. ”Het is een fantastische fysieke manier om een krachtige protest te laten klinken." Sheenan ontving heel wat e-mail van vrouwen die geïnteresseerd zijn in het protest. Gisteren hebben 25 vrouwen naakt geposeerd in een sneeuwstorm in Montana en ook in Engeland beginnen de foto’s van de naakte vrouwen nu te circuleren in de pers. Nu er zich ook mannen zich hebben aangemeld wordt de naam van de actiegroep "Unreasonable Women Baring Witness", verandert in "Baring Witness."
Ook in Brabant is er nu zo’n groep ontstaan. Zij hebben op het internet aangekondigd om een dergelijk protest uit te voeren rond de middenstip van Helmond Sport. Het is de bedoeling dat dit aanstaande woensdag gebeurt.