zondag 1 september 2002

Jaloers op ongelijke oren


foto verdwenen.Halifax – Laat jaloezie niet je leven verpesten. Roep wetenschappelijke hulp in. Wetenschappelijk onderzoek heeft namelijk aangetoond dat asymmetrische mensen meer last hebben van jaloezie in de liefde dan symmetrische mensen. Bekijk dus grondig de oren of voeten van je partner en controleer ze op symmetrie.
Het is al heel lang bekend dat mensen waarvan gezicht en lichaam aan weerszijde hetzelfde zijn, als aantrekkelijk worden beschouwd en ook makkelijker een partner vinden. Op de universiteit van Halifax in Canada heeft men nu onderzocht wat voor effect dat heeft op jaloers gedrag.
Er werden vijftig mannen en vrouwen met een heteroseksuele relatie onderzocht. Niet alleen hechte gevestigde relaties, maar ook hele prille werden onderzocht. Van hen werd bekeken of handen, voeten of oren symmetrisch waren. Daarna vulden de vrijwilligers een vragenformulier in om te ontdekken of ze in de liefde last hadden van jaloezie. De onderzoekers ontdekten dat twintig procent van de asymmetrische mensen last hadden van jaloezie in de liefde. Tegelijk ontdekten ze dat als het gaat om jaloezie over het werk, het geen verschil maakt of mensen symmetrisch zijn of niet. Houd dus de oren van je partner tegen het licht en ontdek het zelf.