maandag 2 september 2002

Het Circuit


Corien maakt stapeltjes bladen voor het Circuit.Delft – Gisteren arriveerden Corien & ik weer uit Brabant in Delft. De kofferbak weer lekker vol met spullen voor het Goede Doelenwinkeltje. Er zat dit keer zelfs een compleet majorette-uniform bij.

Er zaten echter nog meer volle tassen in de bak. De inhoud van deze tassen behoort bij het door Corien in het leven geroepen ‘Circuit’. Er zitten tijdschriften in die volgens een door haar zelf ontworpen roulatiesysteem een reis langs familie en vrienden maken. ‘Het Circuit’ zorgt voor hergebruik van de bladen. In de tassen zitten niet alleen de gebruikelijke damesfavorieten zoals Libelle, Margriet, Party, Story, Privé, Viva, Nouveau, Elle, You, Yes, Flair en andere vakbladen maar ook de bekende herenbladen zoals Donald Duck, National Geographic, Autovisie, Esquire, Kampioen en Quote. Er zitten bovendien ook bladen bij waar iedereen wat aan heeft zoals ‘Villa d’Arte’ (over wonen en kunst), ‘Doehetzelf’ (over woonideeën), Bella (the great bra guide), Cosmopolitan, Beau Monde, VT Wonen, Historisch Tijdschrift, Vorsten, Medisch Nieuws, Het Joods Nieuwsblad, Lekker Gezond, Knip Mode, Consumentengids, Avantgarde, Body & Mind, Glossy,Seasons, Ariadne, Woonideeën, Home and Garden, Eigenhuis en Elsevier. Er duiken bovendien steeds weer nieuwe bladen in de plastic tassen op.

Corien weet precies welke abonnementen er onder de familie en vrienden aanwezig zijn. De bladen die zij van de mensen ontvangt die tot haar ‘Circuit’ behoren, verdeelt zij weer over die mensen. Niemand krijgt een blad dat hem of haar niet interesseert, of waarop de circuitdeelnemer zelf een abonnement heeft. Ze legt de bladen op stapels en stopt ze vervolgens in tassen die ze labelt met bijvoorbeeld: ‘voor Els’, ‘voor Saskia’ of ’ voor Carien’. Het is niet eenvoudig om tot ‘Het Circuit’ te worden toegelaten. Indien je een abonnement wilt toevoegen moet het niet in een van de bovenstaande rijtjes staan. Het mag ook geen ’Panorama’ of ‘Nieuwe Revu’ zijn, want die wil niemand lezen. Er blijft dus niet veel meer over.
Wat gebeurt er met de bladen wanneer ze het hele ‘Circuit’ zijn rond geweest? De bladen zijn dan te oud om nog interessant te zijn. Daarom gaan ze dan naar de wachtkamer van een met Corien bevriende tandarts.

Geen opmerkingen: