zondag 16 december 2001

Wandelen in Woensel
Eindhoven – Op zaterdag vertrokken de ouders van Nienke naar België voor een bruiloft. We pasten die dag op onze oudste kleindochter. Wij wandelden gedrieën naar de Woenselse Markt: een kleurrijk feest van vis en fruit. In het knisperende zonnetje wandelden we tussen de kramen door. We kochten Victoriabaars en allerlei soorten fruit. Ook Nienke was druk bezig.
“Hond”, “Klok” en “Vogel” klonk het regelmatig tussen de kramen en daarbij wees ze ook steeds het onderwerp van haar keus aan. Vooral de dames en heren met een hond vonden de belangstelling voor hun huisdier erg leuk en groeten allemaal beleefd terug. Ze riep ook telkens “Oma” of “Opa” om onze aandacht op een door haar gekozen onderwerp te richten. Een wat kalende dertiger met een grote zwarte hond keek wel wat sip toen Nienke opnieuw “Opa” riep. Eerst had ze zijn hond al aangewezen. Dat vond de kalende Einhovenaar heel amusant. Toen daarna het “Opa” tussen de kramen doorklonk, verdween de glimlach van zijn gezicht.
“Ze bedoelt mij”, legde ik onmiddellijk uit. Nienke, zich van geen kwaad bewust, schaterde het uit, terwijl de man op een drafje met zijn hond uit het zicht verdween.
Toen bleek dat onze kleine meid nog een woord kende:“Hollen!”.

Klik naar de foto's van het oppasweekeinde

Nog 15 dagen tot de komst van de Euro.

Geen opmerkingen: