vrijdag 14 december 2001

Op reis in de ‘De Stad der Wonderen’
Barcelona - Op de Ramblas, de al meer dan een eeuw oude flaneerboulevard van Barcelona, wandelen nu ook twee familieleden. Het zijn Michiel & Marieke. Heerlijk slenteren en kijken naar de goochelaars, muzikanten, mimespelers en andere artiesten die daar hun kunsten vertonen. Corien & ik zullen de kerstdagen doorbrengen in de hoofdstad van Catalonië. Als wij arriveren, vertrekken Michiel & Marieke weer.
Vanuit deze Spaanse metropool schrijft Michiel ons:
“Alles gaat hier perfect! We hebben al ontzettend veel van deze schitterende stad gezien en er valt nog veel meer te zien. Het weer is ontzettend lekker, want in de zon voelt het wel 20 graden. Gisteren en eergisteren hebben we zelfs de jas even uitgehad om een kleurtje te krijgen. Marieke heeft al sproetjes.
Gisteren was de meest intensieve dag tot nu toe. We hebben de Sagrada Familia gezien en beklommen (bijna 100 meter hoog). Dat is zo indrukwekkend! Verder hebben we natuurlijk ontzettend veel werk van Gaudi gezien, want dat typeert deze stad het meest. Palau Guell en Casa Mila en ga zo maar door, allemaal gefantaseerde bouwwerken van Gaudi.
Echt een mooie stad. Vol van geschiedenis en mensen”.


Tot zover Michiel. Zijn vriendin Marieke schrijft:
“We zitten nu in een heel hip internet café op de Ramblas (EasyInternetCafe). Michiel moet toch een beetje z´n computer peil op niveau houden. Er zit hier trouwens zelfs een te gebruiken USB-aansluiting op. Misschien handig als je foto´s wilt uploaden?
Weet niet zo goed meer wat ik moet toevoegen aan hierboven. Het is inderdaad super allemaal en niet erg om het voor een tweede keer te zien. Al had ik de helft nog niet gezien. Iedere ochtend staan we niet al te vroeg op, gaan lekker ontbijten in een gezellig cafeetje en gaan dan aan de wandel, al hebben we gisteren alles met de metro gereisd. Ze eten hier wel ontzettend laat, een uur of negen, halftien. Voor die tijd zijn de restaurants vrijwel leeg. Gisteren hebben we een heel leuk tentje ontdekt: La Fonda, Escudellers 10, in een zijstraat van de Ramblas. Het weer is heerlijk, wel fris in de schaduw, maar in het zonnetje, op een terrasje uit de wind is het errug goed uit te houden. Wat een leven.”

De titel van de roman van Eduardo Mendoza waarin de Catalaanse hoofdstad een hoofdrol speelt, is De Stad der Wonderen. Met de kerstdagen hopen Corien & ik dat ook te ontdekken.

Geen opmerkingen: