woensdag 5 december 2001

Nienke is jongste bekroonde kunstenaar van Eindhoven
Eindhoven - Twee weken geleden lag er bij de Hema een kleurplaat van een schoen bij de kassa. Kinderen konden die inkleuren, beplakken of op andere manieren mooi maken. Daarna kon er een schoen van gevouwen en geplakt worden. Die schoen mocht dan op woensdag 28 november ingeleverd worden bij de Hema. En wie weet kwam Sinterklaas dan wel langs...

Natuurlijk namen Pappa en Mamma zo'n kleurplaat mee voor Nienke. Thuisgekomen ging ze vol ijver aan de slag: zittend op het rieten stoeltje van overopa Frans uit Hazerswoude nam ze haar kleurkrijtjes ter hand. Soms moest Pappa of Mamma even helpen: ”elpe!” Maar het meeste deed onze grote meid zelf.
Mamma knipte de schoen uit en plakte hem in elkaar. Een strik erdoorheen en ”kaar!” (klaar). Nienke en Mamma gingen op de fiet (fiets) naast de Hema en brachten daar de schoen. Helaas hoorden ze dat Sinterklaas waarschijnlijk vrijdagnacht langs zou komen. En die zaterdag moesten ze al vroeg naar Leiden om de eerste verjaardag van Dagmar te vieren.
Gelukkig waren Oom Michiel en Tante Marieke wel thuis en konden zij de schoen ophalen. Maandag kwam oom Michiel op de thee. Hij bracht een grote plastic tas mee. Daar haalde hij eerst de schoen die Nienke gemaakt had uit. Er zat een zak vol snoepgoed in! Wat lief van de Sint. Maar op de schoen stond nog wat geschreven: eerste prijs! We wisten niet eens dat het ook een wedstrijd was, maar de Sint vond Nienke's werkstuk blijkbaar het mooist!
En daar kwam nog meer uit de tas van Michiel: een rugzak vol met lekkers.
Die Nienke, een echte kunstenaar in de dop!

Klik naar de waarheid over Sinterklaas.
Klik naar de Sint Site.
Klik naar alles wat je altijd al wilde weten over Sinterklaas.

Nog 26 dagen tot de komst van de Euro.
maar…….. vandaag komt Sinterklaas.

Geen opmerkingen: