woensdag 26 mei 2010

Lachen op de markt


Marmaris – Regelmatige lezers van ODD weten het. Op reis zullen wij niet gauw een markt overslaan. Je weet nooit wie je er tegenkomt. In Marmaris is er op donderdag een markt in het centrum van de stad en op dinsdag in een straat niet ver van ons hotel. De markt bestaat niet alleen uit een groot aantal kramen van waaruit de kooplui waren verkopen aan de inwoners van de stad. Kramen met groenten en fruit en andere noodzakelijke dingen. Maar er zijn ook een groot aantal kramen met waren die uitsluitend zijn bedoeld voor de toeristen. Veel jurkjes en shirtjes. Vooral veel voetbaltruitjes.


De verkopers hier spreken ook allemaal Engels en een paar zinnen Nederlands. Bij een kraam met voetbalshirts vroeg de verkoper toen hij zag dat ik Corien wees op het Manchester United shirt van Van der Sar van welk team ik supporter was. Ik wees op de truitjes in zijn kraam en zei: “Geen van deze clubs”. Hij vroeg weer: “Welk team?” Hoewel ik niet van plan was een shirt te kopen zei ik: “PSV”. Hij werd er nog vrolijker van. Ook van PSV had hij een shirt. Hij wees er trots op. Ik feliciteerde hem met zijn verstandige inkoopbeleid, maar liet het shirtje toch maar hangen. Even verder zag ik op een bord uitgelegd waarom de spulletjes op de markt zo goedkoop zijn. Het was allemaal “van de vrachtwagen gevallen”.


Toen ik er een foto van maakte ging de eigenaar van de kraam er trots naast staan. Toen de foto klaar was, vroeg hij vijf Turkse lires. “Voor de foto”, vertelde hij. Corien & ik schoten spontaan in de lach. “Je waren mogen dan van een vrachtwagen zijn gevallen, ik ben niet op mijn achterhoofd gevallen”, legde ik hem uit. Hij kon er samen met ons hartelijk om lachen.

Geen opmerkingen: