donderdag 22 april 2010

Lekker ruim

Poole – Een fietsvakantie in Groot-Brittannië is alleen iets voor de moedigen onder ons. Fietser hebben weinig ruimte op de weg. Fietspaden zijn nog een zeldzaamheid en meestal rijd je uiterst links tegen de rand van de weg terwijl de auto’s langs je snorren over de brede weg. Soms doen de wegbeheerders wel hun best om ruimte te creëren voor de fietsers. In Poole doen ze dat ook, hoewel misschien iets te enthousiast. In de plaats in het graafschap Dorset is het fietspad op een weg die omhoog een heuvel opgaat 2 meter (6.5 ft) breed. De ruimte voor de auto’s is daardoor nog slechts 1,4 meter (4.5 ft).
Lekker veel ruimte op dit fietspad in Poole, Dorset.

De gemeente heeft dat gedaan omdat fietsers die heuvel op rijden soms wat slingeren. Bovendien kunnen snelle fietsers zo de langzamer collega’s veilig inhalen. Eenmaal bovenaan is het fietspad dan ook weer verdwenen. Deskundigen van een organisatie voor verkeersveiligheid zijn bang dat de automobilisten in de war raken en abusievelijk voor het fietspad kiezen.
Omwonenden snappen er niet zo veel van: “It's utterly ridiculous. The cycle lane is wide enough to stage the Tour de France.” De gemeente pareert de kritiek met de opmerking dat het fietspad “advisory“ is en zegt dat auto’s er best op mogen.

1 opmerking:

Martien zei

Ik laat m'n fiets toch maar thuis en neem de auto mee naar de UK