zaterdag 6 juni 2009

Spektakelweekend in Delft


Delft – Van vrijdag 5 tot en met zondag 7 juni is het historisch centrum van Delft weer het decor van de Mooi Weer Spelen. Het is dit jaar alweer de 22ste editie. Het festijn behoort tot een van Europa’s meest toonaangevende openluchtfestivals. De kracht van het festival is het straattheater dat elk jaar weer vernieuwde vormen laat zien. Wij woonden op vrijdagavond de opening van het festival door de Spaanse groep LMNO bij. Zij brachten het stuk ‘Rouge Carmin’. Het is een internationale topattractie in het unieke historische decor van de Prinsenstad.

De Spaanse groep LMNO bracht het stuk ‘Rouge Carmin’,  een internationale topattractie in het unieke historische decor van de Prinsenstad.

Delft was al de stad van Vermeer, Delfts Blauw, Anthonie van Leeuwenhoek en de Oranjes, maar biedt nu ook elk jaar het podium voor spectaculaire acts. De optredens zitten niet alleen vol met techniek en mechaniek, maar zijn stuk voor stuk ook boeiend experimenteel theater. Eén ding hebben alle acts gemeen: je kunt er niet vrijblijvend naar kijken; interactie is het toverwoord. Met de opening van de Compagnie LMNO kwam de Delftse binnenstad helemaal in Spaanse sferen. In ‘Rouge Carmin’ gaven kleurrijk geklede vrouwen een passionele show. Sensueel en opzwepend, waarvan de toeschouwers als snel een onderdeel vormden.

Geen opmerkingen: