maandag 8 juni 2009

“Een dag met veel plezier”


Helmond – Het was gisteren een feestelijke dag voor kleindochter Benthe. In de St. Trudokerk werd de Eerste Heilige Communie gevierd en Benthe was een van de deelneemsters. In de Rooms-katholieke kerk nemen kinderen voor het eerst deel aan de communie als ze tot de jaren van verstand zijn gekomen. Dat is ongeveer 7 á 8 jaar. Hoogtepunt van de dag was natuurlijk de eerste communie tijdens een feestelijke H. Mis.

Benthe had nieuwe feestelijke kleren gekregen en haar papa en mama hadden voor een prachtig buffet gezorgd voor na de mis.

Maar het was thuis natuurlijk ook al te merken. Benthe had nieuwe feestelijke kleren gekregen en haar papa en mama hadden voor een prachtig buffet gezorgd voor na de mis.

 Hoogtepunt van de dag was natuurlijk de eerste communie tijdens een feestelijke H. Mis.

“Een nieuwe dag begint
De nacht is voorbij
Even kijken is iedereen hier?
Een nieuwe dag begint, voor jou en mij.
We hopen op een dag met veel plezier.”


Er waren veel familieleden en vrienden naar de Trudokerk gekomen.

Met dit versje zou je elke dag kunnen beginnen. Maar het gold natuurlijk speciaal voor deze zondag. Een kindje uit de groep van Benthe droeg het voor aan het begin van de kerkdienst. De zeventien kinderen waren gedurende de hele dienst nauw betrokken bij de liturgie. Ze hadden er allemaal een taak in. Een taak die ze uiterst geconcentreerd volbrachten. Aan de dienst werkt een kinderkoor mee en Ad was de organist van deze dienst. Zijn dochter Maartje speelde op de bugel. Als zij samen speelden kon je een speld horen vallen in de overvolle kerk aan de Dorpsstraat.

Benthe met haar nieuwe fiets.FOTO:CORIEN

Na de dienst gingen familieleden en vrienden mee naar het huis van Bob & Saskia. Daar kreeg Benthe allerlei cadeaus. Cadeaus die door haar zeer werden gewaardeerd. Ik heb begrepen dat een nieuwe fiets op zo’n dag bijna traditioneel is. Benthe was er in ieder geval erg blij mee.

Geen opmerkingen: