donderdag 25 juni 2009

Kunst voor het Prinsenhof


Delft - De 58-jarige Delftse kunstenaar Tijn Noordenbos draagt de Prinsenstad een warm hart toe. Al vele malen eerder verfraaide hij het straatbeeld van Delft met kunstobjecten. De Telefooncel op het Oude Delft, de kleinste galerie ter wereld, is een mooi voorbeeld van zijn kunstzinnige inzet. Sinds 2000 zijn daar maandelijks wisselende exposities gratis te bekijken.
Corien bij de mural van Delftse kunstenaar Tijn Noordenbos.

Vorig jaar beschilderde de Delftenaar de houten schutting rond de steigers van het Archief. Nu heeft hij de steigers voor museum Het Prinsenhof op het Agathaplein onder handen genomen. In een heerlijk zomerzonnetje tovert de kunstschilder een perfect in het straatbeeld passende ‘mural’ op de houten schutting.
De Delftse kunstenaar Tijn Noordenbos aan het werk op het Agathaplein.

“Ik vond dat het er lelijk uit zag”, zegt Noordenbos. “Het Prinsenhof is één van de mooiste gebouwen van Delft. Je kunt het de toeristen toch niet aandoen om dit museum te verstoppen achter een houten schutting. Ook al duurt het maar acht weken, ik kon het niet laten om een voorstelling op de schutting te schilderen. Vorig jaar deed ik het bij het Archief en nu is het Prinsenhof aan de beurt”, licht de kunstenaar zijn activiteiten verder toe.
De Delftse kunstenaar Tijn Noordenbos aan het werk op het Agathaplein.

Voorbijgangers op weg naar het Oude Delft blijven staan en kijken de kunstenaar op zijn handen. Noordenbos schildert onverstoorbaar verder. Een oude dame die zittend op haar rollator toekijkt, vraagt: “We maken u toch niet zenuwachtig”. Tijn knipoogt naar me en zegt tegen de bejaarde vrouw:”Nou en of”. Als ik wat foto’s maak, zegt de bejaarde dame lachend tegen mij: “Pas maar op. U maakt hem zenuwachtig”.
Maar daar hoeft ze niet bang voor te zijn. Je maakt Tijn Noordenbos niet zo gauw nerveus.

Geen opmerkingen: