woensdag 24 januari 2007

Delftse broodjes zijn Nederlands top


Delft – Het lekkerste broodje van Nederland eet je in Delft op de Beestenmarkt bij Café Diner Vlaanderen. De vakjury van de onlangs gehouden Horecava vond het broodje ‘Mangiare Delicato’ van Ewout de Bruin niet alleen het lekkerste, maar ook het gezondste broodje van dit nieuwe jaar. Het is al het derde jaar op rij dat een Delftse kok in de prijzen valt bij de verkiezing van het beste broodje. Willen jullie dus eens een lekker broodje eten, kom dan vooral naar de Prinsenstad. Kleyweg’s Stads-koffyhuis aan het Oude Delft maakt al vele jaren prijswinnende broodjes en ook dit jaar was dat weer het geval. Dit jaar kreeg Linsey Beck, de kok van deze zaak, de tweede prijs met haar broodje ‘Take Time’.

Café Diner Vlaanderen op de Beestenmarkt in Delft.

In totaal kwamen vier van de dertien finaledeelnemers uit Delft. Met een zekere regelmaat zijn Corien & ik te vinden achter een bord met zo'n heerlijk prijswinnend broodje. Elk jaar zijn er weer nieuwe. Waarom juist de Delftse horeca zo hoog scoort bij het bereiden van een dergelijke smaaksensatie is niet duidelijk. Topkok en jurylid Joop Braakhekke, eigenaar van restaurant ‘Le Garage’ en ‘En Pluche’ denkt dat het toeval is. Hij vertelde: “Nederland staat bekend om zijn bruine cafés en broodjeszaken. Dat is niet typisch Delfts. Ik denk dan ook dat het toeval is dat de prijzen zo vaak in deze gezellige studentenstad vallen”.

Geen opmerkingen: