Hop hop naar CroyAarle-Rixtel – Aan de Croylaan in Aarle-Rixtel groeit in de schaduw van het middeleeuwse kasteel de hop voor het nieuwe brouwsel Croy Blond en Croy Dubbel. De hopbellen behoren tot de onmisbare ingrediënten voor het populaire en bij Ad inmiddels geliefde bier van Croyse bodem. Ik moet bekennen dat ik het nog nooit heb geproefd, maar ik geloof graag dat het heel smakelijk is. Op zondag 11 september was er een klein bierfeestje bij het kasteel. Iedereen kon toen zelf komen kijken hoe de hopbellen van de vier meter hoge ranken werden geplukt. Ad, Els en Marlotte gingen uiteraard ook een kijkje nemen. Ze kregen een originele strooien hoed en mochten helpen bij het plukken. Ze hebben ook eens een hopbel geproefd en zelf kunnen constateren hoe dit plantje de bitter smaak aan bier geeft. Het was dus niet alleen leuk, maar ook leerzaam. |
Room with a view in New York
6 maanden geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten