donderdag 17 februari 2005


Vaste klanten kopen café


The Swann Inn in het dorp Kettleshulme in Cheshire ligt tegenover een kwekerij.Kettleshulme – De vaste bezoekers van the Swann Inn in het dorp Kettleshulme in Cheshire waren erg boos toen ze hoorden dat kroegbaas Ian Edmondson zijn pub wilde verkopen zodat er huizen gebouwd konden worden. Een groep van 21 vaste klanten stak de koppen bij elkaar en bedacht een plan om dit te voorkomen. Ze legden het lieve bedrag van 617.000 euro bij elkaar en kochten zelf de pub. Zij zijn nu de eigenaar van de pub in Noordwest Engeland.
”We waren behoorlijk van streek toen we hoorden dat Ian de kroeg wilde sluiten. Het is een gezond bedrijf en bovendien wilden wij onze vaste kroeg niet kwijt”, zei Matthew Barnes. Hij hielp bij het organiseren van de aankoop.
”Het is maar een klein dorp en de pub is de enige mogelijkheid voor de mensen om elkaar te ontmoeten in een ontspannen sfeer en verhalen uit te wisselen”, gaat Barnes verder. Het dorp was ook al het postkantoor kwijt geraakt en het vertrek van de pub was de druppel die de emmer deed overlopen. De 21 nieuwe eigenaren hopen dat de pub, die al sinds oktober dicht was, in maart weer de deuren kan openen.

Geen opmerkingen: