Home-made Scones![]() 225 gram bloem 1 theelepel bakpoeder een snufje zout 25 gram witte basterd suiker 1 geklopt ei 150 ml melk 50 gram roomboter Je ziet het is allemaal gewoon te koop in je eigen buurtsuper. David gebruikte voor de scones dit recept. De bloem, het bakpoeder en het zout in een beslagkom doen. Roer de suiker erdoor en voeg de zachte boter toe. Wrijf de boter snel door de bloem, totdat het deeg op broodkruimels lijkt. Voeg de melk scheutje voor scheutje toe, totdat je een soepel deeg hebt. Dit moet je ongeveer een kwartier laten rusten. Rol het deeg uit op een lichtjes met bloem bestoven aanrecht tot dat het ongeveer 2 cm dik is. Steek dan met een deegvormpje (glas mag ook) het deeg uit. Zorg dat je de vorm niet draait terwijl je doet. Recht uitsnijden. Dit is volgens David heel belangrijk, want als je de vorm draait terwijl je de scones uitsteekt, zal het deeg niet gelijkmatig rijzen. De uitgesneden vormen bestrijken met losgeklopt ei. Dan krijg je een glanzende bovenkant. Plaats de scones op een ingevette bakplaat en bak ze in 10 tot 12 minuten in een voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn. Een beetje laten afkoelen, maar wel serveren terwijl ze nog warm zijn. |
New York View from Summit One Vanderbilt
1 maand geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten