dinsdag 8 februari 2005

Een lijstje met 191 landen

Dirk.Heike.Helmond – Noem een land, van Afghanistan tot Zwitserland, en Dirk van der Wal is er geweest. Inclusief nagenoeg ontoegankelijke oorden als Noord-Korea en Saoedi-Arabië. Dirk van der Wal, leraar aardrijkskunde en geschiedenis op een middelbare school in Maassluis reist graag. Sterker hij is een kampioen in reizen. Hij heeft alle landen van de wereld bezocht. Onder alle 'landen' vallen de 191 staten die door de verenigde naties zijn erkend. En Vaticaanstad, dat vrijwillig geen lid is van de VN, en Taiwan.
Taiwan is het enige land waarover discussie is. Zelf beweert Taiwan dat het één is met China. Ze moeten het alleen nog veroveren. China beweert hetzelfde, maar dan omgekeerd. Beide zeggen dus dat er maar een China is. Hij heeft deze landen dus niet alleen bezocht. Maar probeerde er minimaal een week te blijven. De afgelopen dertig jaar is hij dan ook 14 jaar in het buitenland geweest.
Zijn prijzige hobby kan hij betalen omdat hij alleen een simpele woning heeft, een oude fiets en een strippenkaart. Verder spaart hij voor zijn vakanties. Op zijn wensen lijst staat alleen nog het eiland Sint Helena. (waar Napoleon ook 'op vakantie' is geweest) Maar er vaart maar 1 keer per jaar een boot met westerse toeristen van Antarctica naar het noorden die alle eilanden aandoet. Maar die vaart alleen in de maanden april en mei en dan heeft hij geen vrij.
Trouwens Lani Shea is de jongste persoon die ooit op alle continenten Is geweest. Zij kwam op 28 december 2003 op Antarctica en was toen 2 jaar oud en 307 dagen.
Een bijdrage van Heike

Geen opmerkingen: