woensdag 26 januari 2005


Graf Harry Potter trekt toeristen


Het graf van korporaal Harry Potter die 66 jaar geleden diende bij het Britse Worchestershire Regiment..Tel Aviv – Het klinkt nogal bizar en onwaarschijnlijk, maar fans van de boeken over tovenaar Harry Potter bezoeken dagelijks het graf van de 19-jarige Britse soldaat Harry Potter. Korporaal Harry Potter werd 66 jaar geleden tijdens gevechten op de zuidzijde van de West Bank bij Hebron gedood. Hij werd in Israël te rusten gelegd op een begraafplaats vlak bij Tel Aviv.
”Elke dag komen er toeristen om het graf van korporaal Potter van het Worchestershire Regiment te bezoeken”, vertelt Ibrahim Huri, de beheerder van de begraafplaats.
”Ik begreep eerst niet waarom men zo geïnteresseerd was in dit graf. Tot dat ik werd verteld over de boeken en films over hem.”
De lokale gemeenteraad heeft het graf van Harry Potter onlangs laten opnemen in de officiële gemeentelijke toeristengids.
”Er zijn nogal wat vragen over dit graf”, zegt de burgemeester van het kleine plaatsje vlak bij Tel Aviv waar de begraafplaats is. ”We laten nu onderzoeken wie de in Hebron gedode 19-jarige soldaat nu eigenlijk was, zodat we meer over hem kunnen vertellen.

Geen opmerkingen: