zondag 15 augustus 2004


Voor elk wat wils


In de Voelpoel mochten we vissen aaien. Het maakte Sietske erg enthousiast.Delft – Gisteren bezochten we Scheveningen. Ons reisdoel was Sea Life. Het moest echter even wachten op een andere grote attractie van de kust. We aten eerst een heerlijke portie fish and chips. Hoewel Engeland er om bekend staat, smaakt gebakken vis toch nergens zo lekker als in Scheveningen. We zaten met z’n vijven op de boulevard omringt door meeuwen die op een steeltje friet hoopten. Ze werden niet teleurgesteld.
Ook wij werden niet teleurgesteld. Sea Life heeft ruim veertig aquaria met vissen uit de Noordzee. We konden de vissen van heel dichtbij bekijken en zagen o.a. haaien, roggen en zeepaardjes. We mochten in de ‘voelpoel’ zelfs vissen aaien.
Sinds begin dit jaar heeft Sea Life er iets nieuws bij. Er is een stukje tropisch regenwoud nagebootst. Tussen de bomen en het groen zagen we in de rivier prachtige tropische vissen. Een juffrouw leidde ons daar rond. We zagen niet alleen de gevaarlijke Pijlstaartroggen, we zagen ook de Piranha’s. Een verzorger hing een dode vis aan een kettinkje in het water. We zagen nu hoe vraatzuchtig deze vissen zijn. In een paar minuten hadden de Piranha’s de vis opgevreten. Met huid en haar. Er bleef helemaal niets van over.
Na de krabben en kreeften, de onderwatertunnel en de zeepaardjes togen we naar het strand. Terwijl Benthe en Sietske in het zand speelden, waren hun mamma en oma aan het pootjebaden. Het was een dagje met voor elk wat wils..

Wil je Corien en Saskia zien pootjebaden? Klik dan hier.
Je moet wel breedband hebben, of over veel geduld beschikken.





Geen opmerkingen: