zaterdag 30 augustus 2003


Virusmaker gepakt


De 18-jarige Amerikaanse verdachte Jeffrey Lee Parson maakt kans op vele jaren gevangenis.Minneapolis - De Amerikaanse federale politie FBI heeft de achttienjarige Jeffrey Lee Parsons gearresteerd. Hij wordt er van verdacht de maker te zijn van de extra schadelijke versie van het Blastervirus. Jeffrey Lee Parson is gisteren in Minneapolis gearresteerd, aldus het Amerikaanse ministerie van Justitie. Jef is nogal mollig. In de Engelse tabloids maakt men daarom nu grappen over de herkomst van de naam van een virus: SoBig.
Medewerkers van de FBI deden tien dagen geleden al een inval in het huis van de verdachte en namen zeven computers in beslag. Parsons wordt er van verdacht het originele Blastervirus, dat twee weken geleden wereldwijd computerssystemen lamlegde, te hebben aangepast met een code tot een B-variant. Het virus werd daardoor nog schadelijker. De man is mogelijk niet de maker van het originele Blastervirus. Naar die verdachte zoekt de politie zoekt nog.
Het Blaster wormvirus kwam op 13 augustus voor het eerst in beeld. Het virus richtte zich op zwakke plekken van de Microsoft besturingssystemen Windows XP en Windows 2000. Het Blaster b virus werd opgevolgd door het SoBig F virus. Ook dat maakte gebruik van dezelfde fouten in Windows. Er werden 500.000 computers wereldwijd getroffen.
Een buurman van Jeffrey zei over hem:” Jeff’s a typical computer nerd loner who stays inside on his computer.”