zondag 3 augustus 2003


Lieder ohne worte


Corien en Sietske. Voor de kleine meid nog geen vioolconcerten. Zij vindt het nog het mooist als oma zachtjes voor haar neuriet. Haar eigen versie van Lieder Ohne WorteStiphout – In een kort bezoek aan Helmond ontmoetten we heel wat familie. We gingen natuurlijk voor de verjaardag van Nellie. In haar nieuwe tuin, die is ingericht als een extra kamer, ontving ze de familie. Haar broers waren er natuurlijk met aanhang. Maar ook aan die aanhang van de broers hangt al weer het nodige. En de broers en zussen van Pieter Jan waren er natuurlijk ook, met ook al de nodige aanhang. Plus nog was vrienden en vriendinnen. De club wordt steeds maar groter en groter. Daarmee wordt het ook steeds leuker.
Wij arriveerden aan het begin van de avond en vertrokken van morgen weer naar Delft. Precies een kwartier voor de zondagse openingstijden van het Delft Chamber Music Festival arriveerde Corien in het Prinsenhof.
Vanavond zit ik ook in de zaal, want er staan een paar mooie stukken op het programma. Van Schumann zijn 3 Romances opus 22, uitgevoerd door Isabelle van Keulen op viool en Alexander Melnikov op piano. Van Felix Mendelssohn zijn Lieder ohne Worte, book 1 opus 19, uitgevoerd door Silke Avenhaus op piano. Verder treedt nog het Corina Belcea vioolkwartet op en het Matangi vioolkwartet. We zijn dus allebei onder de pannen vandaag. Het concert van vanavond wordt rechtstreeks uitgezonden in Lausanne, Turkije, Groot-Brittannië, Brussel, Zweden, Frankrijk, Servie Montenegro, Roemenie en Noorwegen. Jullie kunnen er dus ook op afstemmen.

Geen opmerkingen: