zaterdag 2 augustus 2003


Floris fotografeert Jan Ullrich


De Duitse wielrenner Jan Ullrich won de Bavaria Profronde van Stiphout. Stiphout – Eerst even wat feiten. De winnaar van de laatste Tour De France heet Lance Armstrong. De Amerikaan versloeg in de laatste tijdrit zijn concurrent Jan Ullrich en veroverde daarmee definitief de gele trui. Jan werd dus tweede in het algemeen klassement. De Duitser moest daarmee voor de vijfde keer genoegen nemen met de tweede plaats. Daarmee komt hij dicht in de buurt van de prestaties van onze landgenoot Joop Zoetemelk die één keer (1980) eerste werd en zes keer tweede. Jan Ullrich won de tour in 1997.
Jan Ullrich won ook niet het puntenklassement (de groene trui). De strijd om de groene trui werd op de laatste dag op de Champs Elyseés beslist in een gevecht tussen de Australiërs Baden Cooke en Robbie McEwen. Cooke bleef McEwen enkele millimeters voor en pakte daarmee de groene trui terug van zijn hevig teleurgestelde landgenoot.
Waarom worden al deze feiten nu over je heen gestort, zul je je afvragen. Ik doe dat na een bezoek aan de site van Jolien. Op deze site staat de foto die Floris maakte van Jan tijdens de profronde van Stiphout. Het groen van zijn truitje is de kleur van zijn sponsor. Het is heel knap om een dergelijke foto te maken van zo’n voorbij flitsende renner. De gevens die er bij staan, ontlokte bovenstaande tekst. Voor het fotootje voor Jan Ullrich staat Goretti. Ook al een foto die is ingestuurd door Floris. Hij maakte de plaat vorig jaar in Sydney Australië.



Geen opmerkingen: