donderdag 28 augustus 2003


Huis te koop


Connie en Len voor hun Service StationPerth – Wat leuk dat Philippa uit Australië bij Ad en Els logeert. Ik ben benieuwd waar zij vandaan komt, want in Perth zelf wonen niet veel mensen. Het zijn bijna allemaal bedrijven. De omgeving noemen we de metropolitan area. Het zijn honderden suburbs. Wij wonen in Bedfordale en dat is 38 km van het centrum van Perth. Wij zouden het leuken vinden dat als ze weer terug in Aussie land is even bij ons aan kwam.

We hebben hier een heel koude winter achter de rug. Dat is net anders om. Normaal hebben wij hier een zachte winter, maar vorige week hebben ze – zo’n 200 km hier vandaan – zelfs sneeuw gezien. De kinderen hadden nog nooit sneeuw gezien. Trouwens vele ouderen ook niet. We hebben wel gerild deze winter. Ik hoop dat de zomer lekker heet wordt. Hier is alles verder goed. We werken nog zo'n beetje in ons Service-station. Ons huis is nu te koop, want het is te groot en te veel werk. We hebben hier tweeëntwintig jaar gewoond. Het zal dus wel een grote verandering worden. Toch hopen we het deze zomer te verkopen.
Ook met onze kinderen gaat het goed. Ze werken hard om de touwtjes aan elkaar te knopen. Len is happy in zijn tuin. Als hij op de tractor rijdt, heb je geen kind aan hem. Het servicestation werkt met 5 meiden en ook dat gaat vanzelf. Alhoewel we niet meer verdienen dan twee cent per liter. De rest is voor de benzine-maatschappij en het gouvernement. Leen gaat over twee maanden met ouderdomspensioen. Zou hij nog wat AOW krijgen?
We zijn van plan om een kleine villa te bouwen in een kleine gemeente waar negentig procent van de mensen Hollander is. Er staan ongeveer veertig kleine en grote villa's. In het centrum staat huis voor de echte oudjes. Vreselijk leuk. Wij doen al bijna tien jaar vrijwilligerswerk in die gemeenschap. Leen zit in het bestuur. Wij doen hier wat we niet voor onze ouders hebben kunnen doen. Dat doen we voor de oude hulpbehoevende Hollanders. Het dorpje heet "Manoah Village". Natuurlijk zijn ze bijna allemaal Gereformeerd en we horen allemaal bij hetzelfde kerkje.
Tot zover weer mijn nieuws. Nog enkele dagen en de lente begint .
Groetjes aan allemaal van down under

Een bijdrage van Conny uit Perth